薑黃羊肉湯

薑黃羊肉湯

5.0 7 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 人份

Składniki

  • 洋蔥 ,切塊(約3公分)
    150 克
  • 蒜頭
    20 克
  • 橄欖油
    20 克
  • 蒜苗 ,切片
    15 克
  • 紅蘿蔔 ,切塊(約2公分)
    100 克
  • 薑黃粉
    1 茶匙
  • 孜然粉
    ½ 茶匙
  • 肉桂粉
    ⅛ 茶匙
  • ¾ 茶匙
  • 凱宴辣椒粉
    ½ 茶匙
  • 乾月桂葉
    1 片
  • 乾燥百里香
    ½ 茶匙
  • 牛蕃茄 ,一開八
    400 克
  • 高湯
    750 克
  • 羊肉 ,切塊(約5公分)
    450 克
  • 罐裝白色鷹嘴豆 ,清水沖洗去除外皮
    200 克
  • 新鮮平葉巴西利 ,只取葉子
    5 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 771.7 kcal / 3225.8 kJ
Białko 43.5 g
Tłuszcz 35.3 g
Węglowodany 73 g
Błonnik 11.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...