Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 克 芋頭 去皮,,切塊(約1.5公分)
- 500 克 去骨雞腿排 ,切塊(約4公分)
- 560 克 水
- 15 克 油
- 20 克 蒜頭 ,去皮
- 20 克 紅蔥頭 ,去皮
- 5 枝 乾辣椒 ,切段(約2公分)
- 10 克 豆豉 (乾),沖洗後瀝乾
- 15 克 紹興酒
- 35 克 蠔油
- 20 克 糖
- 20 克 醬油
- 15 克 青蔥 ,切段(約3公分)
- 10 克 新鮮紅辣椒 切片 (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 人份
- Kalorie
- 1818.3 kJ / 435 kcal
- Białko
- 22.7 g
- Węglowodany
- 26.2 g
- Tłuszcz
- 26.8 g
- Błonnik
- 4.3 g