星洲炒米粉

星洲炒米粉

1.9 11 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 人份

Składniki

  • 1 大匙
  • 切絲
    10 克
  • 洋蔥 切絲
    40 克
  • 泰式黃咖哩醬
    2 大匙
  • 鬱金香粉
    1 茶匙
  • 魚露
    2 大匙
  • 2 茶匙
  • 雞高湯
    300 克
  • ½ 茶匙
  • 叉燒肉 切條
    50 克
  • 甜椒 (任一種類) (紅、黃皆可),切絲
    80 克
  • 青椒 切絲
    20 克
  • 新鮮豆芽菜 洗淨去根部
    80 克
  • 米粉 洗淨,剪成2段
    200 克
  • 蝦仁 洗淨,去腸泥
    8 - 10 隻
  • 打成蛋液
    2 顆
  • 新鮮紅辣椒 去籽切絲
    1 根

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 535 kcal / 2240 kJ
Białko 19.935 g
Tłuszcz 17.306 g
Węglowodany 76.21 g
Błonnik 5.773 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...