
Urządzenia i Akcesoria
星洲炒米粉
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 50 min
4 人份
Składniki
-
油1 大匙
-
薑 切絲10 克
-
洋蔥 切絲40 克
-
泰式黃咖哩醬2 大匙
-
鬱金香粉1 茶匙
-
魚露2 大匙
-
糖2 茶匙
-
雞高湯300 克
-
鹽½ 茶匙
-
叉燒肉 切條50 克
-
甜椒 (任一種類) (紅、黃皆可),切絲80 克
-
青椒 切絲20 克
-
新鮮豆芽菜 洗淨去根部80 克
-
米粉 洗淨,剪成2段200 克
-
蝦仁 洗淨,去腸泥8 - 10 隻
-
蛋 打成蛋液2 顆
-
新鮮紅辣椒 去籽切絲1 根
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
535 kcal /
2240 kJ
Białko
19.935 g
Tłuszcz
17.306 g
Węglowodany
76.21 g
Błonnik
5.773 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

東南亞風味在我家
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan