港式酸辣湯

港式酸辣湯

4.5 6 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 人份

Składniki

  • 高湯 (大骨或雞高湯)
    1200 克
  • 豆腐 ,切細條(約0.5公分)
    100 克
  • 竹筍 ,切絲
    50 克
  • 豬肉絲
    50 克
  • 紅蘿蔔 ,切絲
    50 克
  • 新鮮黑木耳 ,切絲
    80 克
  • ½ 茶匙
  • 白胡椒粉
    1 ½ 茶匙
  • 地瓜粉 ,先與2大匙水調勻
    30 克
  • ,先與1大匙水調勻
    1 顆
  • 梅林辣醬油
    40 克
  • 白醋
    70 克
  • 青蔥 ,切蔥花
    10 克
  • 新鮮香菜 ,只取葉子
    10 克

Wartości odżywcze na 1 人份

Kalorie 176 kcal / 735.7 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 4 g
Węglowodany 25.5 g
Błonnik 2.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...