
Urządzenia i Akcesoria
港式酸辣湯
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 人份
Składniki
-
高湯 (大骨或雞高湯)1200 克
-
豆腐 ,切細條(約0.5公分)100 克
-
竹筍 ,切絲50 克
-
豬肉絲50 克
-
紅蘿蔔 ,切絲50 克
-
新鮮黑木耳 ,切絲80 克
-
鹽½ 茶匙
-
白胡椒粉1 ½ 茶匙
-
地瓜粉 ,先與2大匙水調勻30 克
-
蛋 ,先與1大匙水調勻1 顆
-
梅林辣醬油40 克
-
白醋70 克
-
青蔥 ,切蔥花10 克
-
新鮮香菜 ,只取葉子10 克
Wartości odżywcze na 1 人份
Kalorie
176 kcal /
735.7 kJ
Białko
12 g
Tłuszcz
4 g
Węglowodany
25.5 g
Błonnik
2.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

港澳吃吃喝喝
11 Przepisów
Tajwan
Tajwan