港式酸辣湯
TM5 TM6

港式酸辣湯

4.5 (6 ocen)

Składniki

  • 1200 克 高湯 (大骨或雞高湯)
  • 100 克 豆腐 ,切細條(約0.5公分)
  • 50 克 竹筍 ,切絲
  • 50 克 豬肉絲
  • 50 克 紅蘿蔔 ,切絲
  • 80 克 新鮮黑木耳 ,切絲
  • ½ 茶匙 鹽
  • 1 ½ 茶匙 白胡椒粉
  • 30 克 地瓜粉 ,先與2大匙水調勻
  • 1 顆 蛋 ,先與1大匙水調勻
  • 40 克 梅林辣醬油
  • 70 克 白醋
  • 10 克 青蔥 ,切蔥花
  • 10 克 新鮮香菜 ,只取葉子

Wartości odżywcze
na 1 人份
Kalorie
735.7 kJ / 176 kcal
Białko
12 g
Węglowodany
25.5 g
Tłuszcz
4 g
Błonnik
2.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy