Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 90 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
- 500 g di acqua
- 350 g di cavolo nero, a pezzi
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 80 g di pancarré, a pezzi
- 1 uovo
- 1 pizzico di sale
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 760.5 kJ / 181.8 kcal
- Białko
- 9.1 g
- Węglowodany
- 10.5 g
- Tłuszcz
- 11.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 1.8 g
- Sód
- 269.8 mg
Alternatywne przepisy
Crema di cavolo nero e cannellini
50 min
Contorno di cavolo nero
20 Min
Crema di fagioli cannellini con polpettine di spinaci
1 Std.
Vellutata di cavolo cappuccio rosso
50 min
Flan al cavolo viola
55 Min
Sformato vegetale
1 Std.
Burger di barbabietola
1 Std.
Burger di fagioli e pomodori secchi
35 Min
Polpettone di ceci e spinaci
1h 30 min
Burger di cavolfiore, broccoli e ceci (vegan)
1 Std.
Tortini al cavolo nero, peperoncino e arancia
1 godz. 15 min
Polpette di cavolo viola
1h 30 min