Gâteau au chocolat, glaçage rocher

Gâteau au chocolat, glaçage rocher

4.6 75 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 parts

Składniki

Réalisation du gâteau
  • de chocolat noir en morceaux
    200 g
  • de beurre en morceaux, et un peu pour le moule
    100 g
  • œufs
    4
  • de sel
    1 pincée
  • de sucre en poudre
    120 g
  • de lait
    40 g
  • de farine
    100 g
  • de levure chimique (½ sachet)
    1 c. à café
Réalisation du glaçage rocher
  • de noisettes ou d’amandes torréfiées (ou de pralin)
    30 g
  • de chocolat au lait en morceaux
    170 g
    170 g de chocolat noir, en morceaux
  • d'huile neutre
    40 g

Wartości odżywcze na 1 part

Kalorie 730 kcal / 3039 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 48 g
Węglowodany 60 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...