![Fougasse lardons et romarin Fougasse lardons et romarin](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/8f59fa35b00dcce1dd4ed597d3b01700/Derivates/888315cd3c46b76ff87a8be628cf9deeefc38e14.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 450 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 5 c. à soupe d'huile d'olive
- 10 branches de romarin frais, effeuillées
- 150 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5092 kJ / 1121 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Briochettes aux pépites de chocolat
4h
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Brioche Nanterre
4 Std. 15 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Petits pains façon bretzel
2h
Pains à burgers américains
3h 15min
Pizza ball
2h 35min
Petits pains aux figues
3h 40min
Ficelle de pain
4h 5 min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Brioche des rois
6 Std. 35 Min
Gressins italiens
1 godz. 55 min