Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 280 g d'eau minérale
- 15 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 450 g de farine T65, et un peu pour fariner
- 10 g de sel
- 5 c. à soupe d'huile d'olive
- 10 branches de romarin frais, effeuillées
- 150 g de lardons fumés
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 5092 kJ / 1121 kcal
- Białko
- 43 g
- Węglowodany
- 154 g
- Tłuszcz
- 45 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3h 10min
Pain de mie moelleux
4h 15min
Brioche tressée
14h 40 min
Pain maison au maïs
2h 30min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 Std. 20 Min
Petits pains au lait
1 godz. 45 min
Crackers multicéréales
3h
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.
Gressins italiens
1 Std. 55 Min
Brioche Nanterre
4h 15min
Petits pains au lait et sucre perlé
3h 25min
Gressins au romarin
1h 40min