Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de farine de blé, et un peu pour fariner
- 320 g d'eau
- 10 g de sel
- 2 c. à café de curry en poudre
- 10 g de levure boulangère fraîche
- 100 g d'emmental, coupé en morceaux
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1151.6 kJ / 273.3 kcal
- Białko
- 12.1 g
- Węglowodany
- 44 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.4 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 542.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain de mie vapeur sans croûte
3 godz. 10 min
Pain de mie moelleux
4h 15 min
Fougasse à la tomate et au chorizo
3 godz. 20 min
Petites baguettes épi au chorizo
3 Std. 30 Min
Petits pains au lait
1h 45min
Pain express (Simplicité)
1h 15min
Baguette farcie au chorizo
2 godz. 15 min
Cookies au chorizo et aux tomates séchées
50 min
Baguettines lardons et emmental
1h 25min
Gougères au curry
1 Std.
Gressins au romarin
1 Std. 40 Min
Ficelle apéro aux lardons et au comté
3h 45min