Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g de poudre d'amande
- 250 g de farine de blé
- 12 g de levure chimique
- 120 g de beurre, en morceaux
- 120 g de cassonade
- 2 jaunes d'œufs
- 2 c. à soupe d'eau
- 30 de sucre glace
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1117 kJ / 2678 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 28 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Meringues fondantes chocolat-amande
2 Std. 30 Min
Sablés d'antan
1 Std. 30 Min
Punch de l'Avent
15 Min
Guimauves en pain d'épices
6 Std.
Baguette farcie au chorizo
2 Std. 15 Min
Arbre de Noël en biscuits
45 Min
Bœuf en croûte feuilletée
1 Std. 15 Min
Gâteau écailles de poisson
1 Std. 20 Min
Petits pains au lait de soja
2 Std. 20 Min
Brioche feuilletée
5 Std.
Macarons à la vanille
3 Std.
Briochettes aux pépites de chocolat
4 Std.