Wersje kompatybilne
Bûche glacée à la noix de coco et à la mangue
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 650 g de mangues, en gros cubes (2 belles mangues)
- 250 g de sucre en poudre
- 400 g de lait de coco
- 250 g de crème de coco
- le zeste d'un citron vert
- le jus d'1/2 citron jaune
- 30 g de noix de coco râpée
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 1983 kJ / 474 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 24 g
Alternatywne przepisy
Entremets exotique
24 godz.
Bûche glacée vanille-noix de pécan
16h
Rôti de porc, chutney, légumes, purée de patates douces et sauce au vin
2 godz.
Roulés de saumon et de courgette
25 min
Bûche salée au saumon
3h
Bûche glacée vanille-pain d'épices
12 Std.
Cupcakes roses
3h 40min
Coupe des îles
10hod. 30min
Tarte à la mangue sur sablé breton
14h 30min
Dacquoise aux fruits rouges
3 Std. 55 Min
Barres de céréales au chocolat
1 Std.
Filet mignon au chorizo et gratin dauphinois
1h 5min