Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 120 g fresh cayenne chillies, mixture of red and green, stalks removed
- 20 g spring onions/shallots, trimmed
- 15 g garlic cloves
- 15 g fresh ginger, peeled
- 100 g grapeseed oil
- 1 - 2 tbsp Sichuan peppercorns
- ½ star anise
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 280 g
- Kalorie
- 5529.4 kJ / 1321.6 kcal
- Białko
- 16.5 g
- Węglowodany
- 80.4 g
- Tłuszcz
- 121 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.6 g
- Błonnik
- 34.5 g
- Sód
- 1212.1 mg
Alternatywne przepisy
Caramelised onions (400-500 g)
25 Min
Caramelised red onion chutney
24h
Celery leaf gremolata
5 Min
Quick grated pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Sweet and Spicy Beef Short Ribs with Polenta
4 Std. 25 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10 min
Chilli crunch (TM6)
30 min
Traditional French vanilla canelé
49h 5min
Cherry tomato and red onion focaccia (Nico Moretti)
2 Std. 20 Min
Poached eggs using blade cover
30 min
Pizza sauce
30 min
Lemon curd (TM6)
15min