Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
White chocolate mousse
- 20 g salted butter
- 70 g biscuits of choice
- 40 g brown sugar
- 200 g pouring (whipping) cream
- 100 g good-quality white chocolate, broken into pieces
- 250 g cream cheese, softened
- 1 tsp vanilla bean paste
Sous-vide strawberries
- 400 g strawberries, trimmed and cut into halves
- 2 tbsp orange juice
- 1 tbsp pure maple syrup
- 8 fresh basil leaves (optional)
- water, to fully submerge bags (not higher than the 2L maximum fill level)
- 30 g lemon juice (½ lemon) or 1 level tsp ascorbic acid powder
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1982.4 kJ / 473.8 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 36.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 21.2 g
- Błonnik
- 1.6 g
- Sód
- 272.1 mg
Alternatywne przepisy
Sous-vide rare beef steak with béarnaise sauce
2h 20min
Crunchy caramel popcorn
2h 15min
Honeycomb
1h 30min
Korean pickled potato salad (peeler)
25h 10 min
Lemon curd (TM6)
15min
Yoghurt with red berry coulis
13h 20min
Brandy custard (TM6)
15min
Browned onions (200 g)
20min
Sous vide strawberries with white chocolate mousse (TM5)
2 godz.
Gail Kordic's Caramel oranges with sabayon (TM6)
50min
Sous vide pears with cinnamon sauce (TM6)
2 godz.
Red capsicum and paprika hollandaise sauce
15min