Wersje kompatybilne
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Banana ice cream
- 2 ripe bananas (approx. 280 g), skin on, cut into discs
- 100 g dark chocolate, broken into pieces
- 1 tsp cocoa powder
- ½ tsp ground cinnamon
- ¼ tsp xanthan gum
- ½ tsp sea salt
Corn husk stock
- 1 sweet corn cob, kernels removed, reserve husks and cobs, cut into pieces (see Tips)
- 500 g water
Bread praline
- 30 g sourdough bread
- 2 tsp unsalted butter
Corn spun toffee
- 250 g caster sugar
- 20 g glucose syrup
- 50 g vinegar
- 1000 g water
Assembly
- sea salt flakes, to sprinkle
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2190.1 kJ / 523.5 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 100.7 g
- Tłuszcz
- 13.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.6 g
- Błonnik
- 5.4 g
- Sód
- 311.4 mg
Alternatywne przepisy
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
5 min
Magnolia Kitchen pear and ginger loaf
1 Std. 55 Min
Traditional Kaiser rolls
26h 35min
Chinese-style chicken
25min
Chicken Buddha bowl (Thermomix® Cutter, TM6)
1 godz.
Traditional French chocolate canelé
49h
Chicken Katsu Sandwich Sushi (Onigirazu)
1h 30min
Traditional gluten free French vanilla canelé
49 Std. 5 Min
Coleslaw (Thermomix® Cutter TM6)
10min
Celery leaf gremolata
5 min
Quick fruit sorbet (TM6)
10min
Fruity dream (TM6)
10min