Wersje kompatybilne
Five spice chicken with asparagus and pea salad
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Five spice rub
- 1 tbsp olive oil
- 2 tsp instant granulated coffee
- 2 tbsp brown sugar
- 2 tsp ground allspice
- 2 tsp dried oregano
- 2 tsp ground paprika
- ½ tsp ground black pepper
- ¼ tsp cayenne pepper
- 1 tsp sea salt flakes (see Tips)
- 1400 - 1600 g whole chicken, trussed
Asparagus and pea salad
- 40 g extra virgin olive oil
- 60 g red wine vinegar
- 2 tsp caster sugar
- 1 tsp Dijon mustard
- ¼ - ½ tsp salt, to taste
- 2 pinches ground black pepper
- 500 g water
- 2 bunches asparagus, trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 150 g sugar snap peas, trimmed
- 60 g mixed salad leaves
- ½ red onion, cut into thin slices
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2676 kJ / 637.1 kcal
- Białko
- 50.5 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 44.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 12.1 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Sód
- 720.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken velouté meal (TM6)
45 Min
LCHF chicken Kyivs
40 Min
Seared steak and rocket salad
20 Min
Sticky chicken
24h 35min
Chicken drumsticks in spicy puttanesca sauce
2 godz. 15 min
Malay-style coconut chicken
25h 40min
Moroccan chicken and cauliflower cous cous
25 Min
Red capsicum and paprika hollandaise sauce
15 Min
Korean barbecue pork with rice salad
40 Min
Indian kofta curry with broccoli rice
50 Min
Soufflé omelette with hot smoked salmon
25 Min
Chinese five spice beef cheeks
4h 25min