
Urządzenia i Akcesoria
Spicy chips on a stick (Thermomix® Spiralizer, TM6)
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 min
4 pieces
Składniki
-
ground cayenne pepper¼ - ¾ tsp
-
cumin seeds¼ - ½ tsp
-
granulated garlic1 ¼ tsp
-
fried shallots1 ¼ tsp
-
black peppercorns¼ tsp
-
sea salt2 tsp
-
sweet paprika1 ¼ tsp
-
smoked paprika1 ¼ tsp
-
raw sugar½ tsp
-
potato oblong, 4-5 cm to fit through feeder tube (see Tip)4
-
vegetable oil to deep fry500 g
-
sauce of choice to serve
Wartości odżywcze na 1 piece
Kalorie
287.2 kcal /
1201.6 kJ
Białko
4.9 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
40.6 g
Błonnik
5.6 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Sód
955.9 mg