Spicy chips on a stick (Thermomix® Spiralizer, TM6)

Spicy chips on a stick (Thermomix® Spiralizer, TM6)

4.3 4 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 10 min
4 pieces

Składniki

  • ground cayenne pepper
    ¼ - ¾ tsp
  • cumin seeds
    ¼ - ½ tsp
  • granulated garlic
    1 ¼ tsp
  • fried shallots
    1 ¼ tsp
  • black peppercorns
    ¼ tsp
  • sea salt
    2 tsp
  • sweet paprika
    1 ¼ tsp
  • smoked paprika
    1 ¼ tsp
  • raw sugar
    ½ tsp
  • potato oblong, 4-5 cm to fit through feeder tube (see Tip)
    4
  • vegetable oil to deep fry
    500 g
  • sauce of choice to serve

Wartości odżywcze na 1 piece

Kalorie 287.2 kcal / 1201.6 kJ
Białko 4.9 g
Tłuszcz 13 g
Węglowodany 40.6 g
Błonnik 5.6 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g
Sód 955.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...