![Chilli crunch (TM6) Chilli crunch (TM6)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/7a16b20880dacf01b32338d22fe3edda/Derivates/804a5724e1ebe3c729f9607cef63762f7d188d68.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g grapeseed oil
- 120 g fresh cayenne chillies, mixture of red and green, stalks removed and thinly sliced (2mm)
- 20 g spring onions/shallots, thinly sliced (3mm)
- 15 g garlic, thinly sliced (3mm)
- 15 g fresh ginger, thinly sliced (3mm)
- 1 - 2 tbsp Sichuan peppercorns
- 1 star anise
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 270 g
- Kalorie
- 5546.1 kJ / 1325.5 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 121.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 34.5 g
- Sód
- 992.5 mg
Alternatywne przepisy
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 min
Traditional French chocolate canelé
49 Std.
Liquorice ice cream with blackberries (George Calombaris)
24hod. 25min
Sichuan Chilli Oil
50 min
'Skinny' pineapple cordial
1 Std. 40 Min
Gin and juniper berry marmalade
1h 30min
Whole banana ice cream with bread praline and corn spun toffee (Kane Pollard)
11 Std. 20 Min
Sweet cucumber pickle (Thermomix® Cutter, TM6)
48 godz. 20 min
Celery leaf gremolata
5 min
Jeera rice (Cumin rice - TM6)
45 min
Tomato passata
1 Std. 40 Min
Murgh makhani (Butter chicken - TM6)
1 godz. 15 min