Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g grapeseed oil
- 120 g fresh cayenne chillies, mixture of red and green, stalks removed and thinly sliced (2mm)
- 20 g spring onions/shallots, thinly sliced (3mm)
- 15 g garlic, thinly sliced (3mm)
- 15 g fresh ginger, thinly sliced (3mm)
- 1 - 2 tbsp Sichuan peppercorns
- 1 star anise
- ½ tsp sea salt
- Wartości odżywcze
- na 270 g
- Kalorie
- 5546.1 kJ / 1325.5 kcal
- Białko
- 16.6 g
- Węglowodany
- 80.8 g
- Tłuszcz
- 121.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 13.7 g
- Błonnik
- 34.5 g
- Sód
- 992.5 mg
Alternatywne przepisy
Waffle cones
35 min
Gwinganna mushroom pâté
20 Min
Confit garlic
15 Min
Peeling Ginger (Metric)
5 Min
Saffron and cardamom poached pears
40 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 Std.
Spiced nut clusters
35 min
Butterflied chicken with chilli oil and pineapple salsa (Darren Robertson)
3 Std. 15 Min
Quick grated pickle - demo (Thermomix® Cutter, TM6)
5 Min
Peeled Garlic
5 Min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter)
5 Min
Chilli crunch (Thermomix® cutter, TM6)
25 Min