Urządzenia i Akcesoria
Chilli crunch (TM6)
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
270 g
Składniki
-
grapeseed oil100 g
-
fresh cayenne chillies mixture of red and green, stalks removed and thinly sliced (2mm)120 g
-
spring onions/shallots thinly sliced (3mm)20 g
-
garlic thinly sliced (3mm)15 g
-
fresh ginger thinly sliced (3mm)15 g
-
Sichuan peppercorns1 - 2 tbsp
-
star anise1
-
sea salt½ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 270 g
Sód
992.5 mg
Białko
16.6 g
Kalorie
5546.1 kJ /
1325.5 kcal
Tłuszcz
121.2 g
Błonnik
34.5 g
Tłuszcz nasycony
13.7 g
Węglowodany
80.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Celery leaf gremolata
5 min
TM7 Demo (AU)
1 godz. 30 min
Pickled beetroot (Thermomix® Cutter, using modes)
1 godz. 10 min
Quick sliced pickle (Thermomix® Cutter, using modes)
5 min
Pickled vegetables
745 godz.
Gin and juniper berry marmalade
1 godz. 30 min
Natural yoghurt (mixing bowl method)
11 godz.
Creamy vanilla yoghurt
13 godz.
Caramelised red onion chutney
24 godz.
Pot-set plain yoghurt
12 godz.
Vanilla paste
10 min
Natural yoghurt (Varoma method)
13 godz.