Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Parmezaanse kaas, in stukken
- 160 g uien, in vieren gesneden
- 2 teentjes knoflook
- 5 takjes verse peterselie
- 200 g wortelen, in kleine stukken
- 30 g olijfolie
- 500 g tomatenpuree, uit blik
- 6 snuifjes zout
- 6 snuifjes 5 bessen peper
- 80 g boter, en iets meer om in te vetten
- 80 g maïzena (zetmeel)
- 1000 g melk
- 1000 g courgettes, gewassen en ongepeld
- 6 sneetjes gekookte ham
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1018.3 kJ / 244.3 kcal
- Białko
- 11.6 g
- Węglowodany
- 13.3 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 665.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pudding
15 min
Vislasagne met courgette
1 godz.
Pikante kikkererwten en linzen broodbeleg
Brak ocen
Vegan boter
Brak ocen
Romige pasta met kip en zongedroogde tomaten
30 min
Macaroni met tomaat en chorizo XXL
45 min
Pizza met gehaktballen in pikante rode saus, scamorza en pepers
Brak ocen
Lemon curd
20 min
Bloemkool met kaas en gekookte eieren
35 min
Perzik Bellini
5 min
Kip- en aspergetaartjes
1 Std. 35 Min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 min