Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 tl zout
- 150 g speltgranen
- 200 g rode paprika, in blokjes (ong. 0.5 cm)
- 300 g kippenborsten, in reepjes (ong. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes peper
- 40 g amandelen
- 40 g sjalotten
- 4 - 5 takjes gemengde verse kruiden (bv. koriander, peterselie), enkel de blaadjes
-
20
g wijnazijn
lub 20 g balsamicoazijn - 20 g citroensap, vers geperst (opcjonalnie)
- zout, plus extra naar smaak
- peper, plus extra naar smaak
- 60 g rucola
-
20
g pijnboompitten
lub 20 g noten (bv. walnoten, hazelnoten)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Stoofpotje met bonen en gehaktballetjes
45 Min
Suikervrij bananenbrood
1 Std. 15 Min
Lamscurry met erwten, mango, banaan en pistachenoten
1 Std. 30 Min
Rode uiensoep met gehaktballen
40 Min
Tonijnkroketten
1 Std. 30 Min
Gnocchi met tomaat-mascarponesaus, broccolisalade en fruitsorbet
30 Min
Siciliaanse garnalensalade
40 Min
Groenten-aardappelsalade met kip
1 Std. 15 Min
Salade van peer en spek met mosterddressing
20 Min
Kippennoedelsoep
1 godz. 35 min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 Min
Bananen-druivenpudding zonder toegevoegde suikers
1 Std.