Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 tl zout
- 150 g speltgranen
- 200 g rode paprika, in blokjes (ong. 0.5 cm)
- 300 g kippenborsten, in reepjes (ong. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra vergine olijfolie
- 2 snuifjes peper
- 40 g amandelen
- 40 g sjalotten
- 4 - 5 takjes gemengde verse kruiden (bv. koriander, peterselie), enkel de blaadjes
-
20
g wijnazijn
lub 20 g balsamicoazijn - 20 g citroensap, vers geperst (opcjonalnie)
- zout, plus extra naar smaak
- peper, plus extra naar smaak
- 60 g rucola
-
20
g pijnboompitten
lub 20 g noten (bv. walnoten, hazelnoten)
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Kippenborstfilet met topping van courgette
50 Min
Warme salade met boerenkool, witte bonen, noten en gojibessen
40min
Gerstschotel met ratatouille van zomergroenten
40min
Gebraden kruiden-sinaas kip en basmati rijst met rozijnen
1 Std.
Taboulé met quinoa en tonijn
40min
Couscous met abrikozen, hazelnoten, feta en groentemengeling
1h 15min
Vastensoep
30min
Groenteflan
1u. 35min
Vegetarische kaasmuffins met hazelnoot
45min
Arabische kip met couscous
45min
Zalm, quinoa, feta en salade van gemengde groenten
50 Min
Geroerbakte groenten
10 Min