Boter plank met spinaziepesto
TM6 TM5

Boter plank met spinaziepesto

5.0 (3 oceny)

Składniki

  • 500 g slagroom (ong. 48% vet) bij kamertemperatuur (zie tip)
    lub room, opklopbaar, 30-40% V.G.
  • 20 g melk
  • 50 g Parmezaanse kaas, in stukken gesneden (2 cm)
    lub pecorino, in stukken gesneden (2 cm)
  • 40 g geroosterd en ongezouten cashewnoten
  • 90 g bladspinazie, vers plus extra voor de garnering
  • ½ knoflookteentje
  • 60 g extra vergine olijfolie
  • ¼ tl zout
  • ¼ tl gemalen zwarte peper
  • 10 sneetjes Parma ham

Wartości odżywcze
na 1 portie
Kalorie
766.1 kJ / 183.1 kcal
Białko
5 g
Węglowodany
2.3 g
Tłuszcz
17.5 g
Tłuszcz nasycony
7.7 g
Błonnik
0.3 g
Sód
332 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy