Boter plank met spinaziepesto

Boter plank met spinaziepesto

5.0 3 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 10 min
20 porties

Składniki

  • slagroom (ong. 48% vet) bij kamertemperatuur (zie tip)
    500 g
    room, opklopbaar, 30-40% V.G.
  • melk
    20 g
  • Parmezaanse kaas in stukken gesneden (2 cm)
    50 g
    pecorino, in stukken gesneden (2 cm)
  • geroosterd en ongezouten cashewnoten
    40 g
  • bladspinazie, vers plus extra voor de garnering
    90 g
  • knoflookteentje
    ½
  • extra vergine olijfolie
    60 g
  • zout
    ¼ tl
  • gemalen zwarte peper
    ¼ tl
  • Parma ham
    10 sneetjes

Wartości odżywcze na 1 portie

Kalorie 183.1 kcal / 766.1 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 2.3 g
Błonnik 0.3 g
Tłuszcz nasycony 7.7 g
Sód 332 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...