Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g slagroom (ong. 48% vet) bij kamertemperatuur (zie tip)
lub room, opklopbaar, 30-40% V.G. - 20 g melk
-
50
g Parmezaanse kaas, in stukken gesneden (2 cm)
lub pecorino, in stukken gesneden (2 cm) - 40 g geroosterd en ongezouten cashewnoten
- 90 g bladspinazie, vers plus extra voor de garnering
- ½ knoflookteentje
- 60 g extra vergine olijfolie
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 10 sneetjes Parma ham
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 766.1 kJ / 183.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1小时 15 分钟
Boemkool buffalo hapjes
Brak ocen
Naan (Hindoe brood)
2h
Zalm mozaïek
Brak ocen
Vietnamese gegrilde kip met citroengras en rijst (glutenvrij)
30 分钟
Gember schillen
Brak ocen
Sinaasappel en passievrucht Eton mess
2h 50 min
Schotse eieren met salade van knolselder en wortelen
50 分钟
Sous-vide kip pakketjes met rode paprika saus
2h 10min
Sous-vide teriyaki zalm
1 Std. 20 Min
Driekoningentaart met appel en kaneel
3h
Chocoladevulkaan
15min