Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
500
g slagroom (ong. 48% vet) bij kamertemperatuur (zie tip)
lub room, opklopbaar, 30-40% V.G. - 20 g melk
-
50
g Parmezaanse kaas, in stukken gesneden (2 cm)
lub pecorino, in stukken gesneden (2 cm) - 40 g geroosterd en ongezouten cashewnoten
- 90 g bladspinazie, vers plus extra voor de garnering
- ½ knoflookteentje
- 60 g extra vergine olijfolie
- ¼ tl zout
- ¼ tl gemalen zwarte peper
- 10 sneetjes Parma ham
- Wartości odżywcze
- na 1 portie
- Kalorie
- 766.1 kJ / 183.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.3 g
- Tłuszcz
- 17.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 7.7 g
- Błonnik
- 0.3 g
- Sód
- 332 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Maïsbrood en cheddar muffins
Brak ocen
Hele pikante kip met aardappelen en korianderdip
Brak ocen
Varkensvlees Wellington met groene erwten duxelles
1h 15 min
Ananascarpaccio met roze sorbet
20 min
Franse brunch
Brak ocen
Dadel curry dip
5 dk
Ballotines van kip met gekonfijte tomaten, appel-rabarberchutney en basmatirijst
Brak ocen
Kurkuma schillen
Brak ocen
Skyr vanille en frambozen-ijs (vetarm)
Brak ocen
Groentencurry met rijst
Brak ocen
Vanille-ijs sandwiches
13h 25min
Koken van gierst
Brak ocen