![Petits pains façon bretzel Petits pains façon bretzel](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bfc28da38b0a659c8da1d27c23ef6341/Derivates/9bbe8aa97ddb90cd5795f0501a80978845e3e6cb.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 300 g de lait
- 1600 g d'eau
- 20 g de levure boulangère fraîche, émiettée
- 2 c. à café de sel
- 1 c. à soupe d'huile d'arachide
- 1 c. à soupe de sucre en poudre
- 560 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 4 c. à soupe de bicarbonate de sodium
- fleur de sel, pour la finition
- Wartości odżywcze
- na 1 pièce
- Kalorie
- 825.4 kJ / 195.6 kcal
- Białko
- 6.9 g
- Węglowodany
- 34.8 g
- Tłuszcz
- 2.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 2333.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spätzles aux girolles
50min
Manneles
1 Std. 30 Min
Fougasse lardons et romarin
3hod. 15min
Bretzels, petits pains salés ou bagels
1h 55min
Ravioli ricotta et épinards
1 godz. 10 min
Brioche butchy à partager
3 Std. 50 Min
Dampfnüdle (petits pains au lait vapeur)
3h
Dinner rolls anglais
3 godz. 35 min
Streusel
2 Std.
Bagels américains
2h 50min
Pains à burgers américains
3hod. 15min
Fleischschnacka (pâte à nouille garnie de viande)
1 godz. 10 min