![Crème dessert au gianduja Crème dessert au gianduja](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/29ad15266604eda4fefe6af96ffbd5d1/Derivates/ace356e69ebfe06e0902467ebc7b1c89d3f81387.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de lait
- 150 g de chocolat gianduja, en morceaux
- 20 g de fécule de maïs
- noisettes, torréfiées et concassées, pour la décoration
- chocolat noir, concassé ou en copeaux, pour la décoration
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1140 kJ / 273 kcal
- Białko
- 7 g
- Węglowodany
- 27 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Muffins façon pizza
35min
Pâte à tartiner aux speculoos
10 分钟
Chouquettes du goûter
35min
Amandes sucrées à la cannelle
25 Min
Brioche butchy à partager
3h 50min
Financiers à la framboise
25 Min
Chocolat liégeois
4h 30min
Crème glacée caramel et cacahuète
3小时 20 分钟
Spritz au chocolat
50min
Crème au chocolat, lait de coco et granola
3小时
Chocolat liégeois
12h 15min
Cake glacé comme un vacherin aux bananes et framboises
2 Std. 40 Min