Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'oignons, coupés en deux
- 260 g d'eau
-
25
g de levure boulangère fraîche, émiettée
lub 2 c. à café de levure boulangère sèche (voir "Conseil(s)") - 15 g de sucre en poudre
- 500 g de farine de blé type 55, et un peu pour le plan de travail
- 200 g de farine de blé complet
- 15 g d'huile d'olive
- 1 ½ c. à café bombée de sel
- Wartości odżywcze
- na 1 part
- Kalorie
- 2022.2 kJ / 483.3 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 96.3 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 4.8 g
- Sód
- 793.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pain blanc en cocotte
3h 15min
Brioches italiennes
3h 15min
Brioche tressée à la cannelle
8h
L'aventure Vorwerk - Starmix
5 Min
Beurre de culture
12 Std. 15 Min
Sour au citron et gingembre
15 Min
Gelée d'herbes (boisson vietnamienne)
Brak ocen
Trempette S'mores
Brak ocen
Pain rapide
1 Std. 15 Min
Couronne de challah au sésame avec œufs de Pâques
1h 45min
Poudings au caramel anglais (Sticky Toffee Puddings) (Métrique) (TM6)
1 Std.
Croissants au beurre
16 godz. 15 min