Coq à l'orange mit Kohlrabi und Champignons
TM6 TM5

Coq à l'orange mit Kohlrabi und Champignons

3.7 (106 ocen)

Składniki

  • 50 g Öl
  • 1 ½ geh. TL Salz
  • 1 TL Pfeffer
  • 1 TL Paprika edelsüß
  • 4 Hähnchenschenkel, mit Haut
  • 200 g Zwiebeln, halbiert
  • 2 Knoblauchzehen
  • 30 g Butter, in Stücken
  • 1 Orange, unbehandelt, 2 geh. TL Schale fein abgerieben 30 g Saft ausgepresst
  • 250 g Weißwein, trocken
  • 300 g Champignons
  • 300 g Geflügelfond
  • 200 g Sahne
  • 400 g Kohlrabi, in Würfeln (2 cm)
  • 2 Zweige Rosmarin, abgezupft
  • 5 Zweige Thymian, abgezupft
  • 25 g Speisestärke

Wartości odżywcze
na 1 Portion
Kalorie
5140 kJ / 1228 kcal
Białko
63 g
Węglowodany
25 g
Tłuszcz
93 g
Tłuszcz nasycony
31 g
Błonnik
7.1 g
Sód
1419 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy