Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 Zwiebel, halbiert
- 1 Knoblauchzehe
- 15 g Öl
- 200 g Schweinebauch, in Würfeln (1,5-2 cm)
- 400 g Hähnchenbrust, in Würfeln (1,5-2 cm)
-
100
g Sobrasada, in Stücken
lub 100 g Chorizo, mild, in Stücken - 50 g Rotwein
- 1000 g Wasser
-
1
geh. TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l) - 100 g grüne Bohnen, halbiert
- 50 g Möhre, in Scheiben (5 mm)
- 100 g Champignons, geviertelt
- 80 g Rundkornreis
- 1 TL Salz
- ½ TL Pfeffer
- 1 Prise Zimt
- 1 Prise Safranfäden (optional)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1856 kJ / 444 kcal
- Białko
- 40 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 22 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 862 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Irish Stew
1h 30min
Linsen-Apfel-Eintopf mit Schweinefleisch
55min
Pichelsteiner Eintopf
1h 10min
Dicke-Bohnen-Chorizo-Eintopf
50min
Rindfleischstew
1h 40min
Asiatische Reispfanne mit Sous-vide gegartem Schweinebauch
3h 40min
Schnelles Lamm Dhansak
50min
Hähnchen-Eintopf mit Chorizo und Kichererbsen
40min
Rindfleisch-Pie mit Bier
1h 40min
Slow Cooking Kalbs-Gemüse-Eintopf
2 Std. 45 Min
Seafood-Eintopf
50min
Irish-Stout-Beef (Irland)
1h 15 min