![Aligot mit Speck und Frühlingszwiebeln Aligot mit Speck und Frühlingszwiebeln](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/b1b73e63-f7c2-4e7a-9156-2b87d7630d97/Derivates/d29fce90-0c81-4bb3-922e-949c377e0ed6.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 500 g Wasser
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 125 g Speckwürfel
- 200 g Crème fraîche
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- ½ - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- ½ Bund Frühlingszwiebeln, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1474 kJ / 352 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Murmel-Eintopf
40min
Béchamelkartoffeln
50min
Sauerkrautsuppe mit Knoblauchsahne
40min
Königsberger Eintopf
45min
Kartoffel-Käse-Suppe
30 dk
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40min
Baked Beans aus den Varoma® Förmchen
40min
Kräuter-Tomaten-Knödel mit Gorgonzola-Speck-Sauce
2 Std.
Birnen-Bohnen-Speck-Suppe
40min
Hotdog-Pizza
30 dk
Überbackene Knödel mit Spinat und Speck
1sa
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30 dk