Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g Emmentaler, in Stücken
- 500 g Wasser
- 700 g Kartoffeln, mehligkochend, in Stücken
- 3 Knoblauchzehen
- 125 g Speckwürfel
- 200 g Crème fraîche
- 70 g Butter, weich, in Stücken
- ½ - 1 TL Salz
- ¼ TL Pfeffer
- ¼ TL Muskat
- ½ Bund Frühlingszwiebeln, in Ringen
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 1474 kJ / 352 kcal
- Białko
- 12 g
- Węglowodany
- 15 g
- Tłuszcz
- 27 g
- Błonnik
- 1.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dicke Bohnen mit Kartoffeln und Mettwurst
1 godz. 10 min
Dillkartoffeln mit „Omas Schmunzelsauce“
1h
Speck-Majoran-Frikadellen
35 min
Pikanter Birnen-Camembert-Pfannkuchen
45 min
Tomato Tonnato
15 Min
Nudelgratin mit Kraut und Würstchen
1 godz. 10 min
Leberkäse-Sauerkraut mit Dijon-Senf-Püree
40 min
Salzschneidebohnen
45 min
Kartoffelsalat mit Birnen-Bohnen und Speck
2h 30min
Mosterdsoep (Holländische Senfsuppe)
30 min
Deftiger Westernsalat
1h
Birnen-Bohnen-Speck-Suppe
40 min