Risotto aux fruits de mer au Gochujang

Risotto aux fruits de mer au Gochujang

4.7 20 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 portions

Składniki

  • 30 g de pâte de piment rouge gochujang
  • 20 g d'huile de sésame
  • 40 g de parmesan
  • 50 g d'huile d'olive
  • 150 g de mascarpone
  • 1350 g d'eau
  • 1 c. à café de sel
  • 300 g de moules fraîches, préalablement nettoyées
  • 150 g de crevettes crues surgelées, décortiquées
  • 150 g de filet de poisson, avec ou sans peau découpé en carrés (3 x 3 cm)
  • 150 g de champignons shiitaké frais émincés (5 mm) (voir "Conseil(s)")
  • 1 échalote coupée en deux
  • 320 g de riz spécial risotto, type arborio baldo ou carnaroli
  • 50 g de vin blanc
  • 1 c. à soupe de bouillon de légumes en pâte
  • 20 g de graines de sésame grillées (noir)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 1603.2 mg
Białko 35.8 g
Kalorie 3409.6 kJ / 814.9 kcal
Tłuszcz 39.1 g
Błonnik 2.4 g
Tłuszcz nasycony 12.8 g
Węglowodany 77 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...