Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 800 g de poulpe entier (voir "Conseil(s)")
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642 kJ / 391 kcal
- Białko
- 65.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1646.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Les spaghetti aux fruits de mer... un poème !
55min
Bouilli de crevettes et de pommes de terre
40min
Salade de poulpe sous-vide
8 godz.
Poulet sauce mole verde
1h
Salade de petits pois, poulpe, tomates et olives
25min
Salade de fruits de mer et légumes croquants
3 Std.
Pâte d'ail et d'échalote au gingembre
25min
Ragoût de fruits de mer et poisson à la tomate
50min
Marinade poisson - Inspiration méditerranéenne
5min
Risotto à l'encre de seiche
1h
Ragoût de poulpe méditerranéen
1h 35min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1 Std. 10 Min