![Poulpe mariné Poulpe mariné](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/B658275D-0534-4ED4-B5F5-DB9654C92F01/Derivates/97820d04-02d2-4ca7-a309-bcd90b3ff050.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1500 g d'eau
- 800 g de poulpe entier (voir "Conseil(s)")
- 20 g d'huile d'olive
- 2 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 2 pincées de poivre fraîchement moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1642 kJ / 391 kcal
- Białko
- 65.5 g
- Węglowodany
- 0 g
- Tłuszcz
- 14 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.5 g
- Błonnik
- 0 g
- Sód
- 1646.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Margarita au concombre et au piment
5 Min
Gelato au gorgonzola, poires sautées et noix grillées
16 Std. 15 Min
Daube de l'Aubrac
17h 30min
Gigot d'agneau sous-vide
5hod. 15min
Calamars sous-vide
4h 15min
Saumon entier rôti avec sauce épicée miso et gochujiang
7 godz. 30 min
Queue de langouste, sauce vanille
1 godz. 35 min
Salade de poulpe sous-vide
8h
Ragoût de langouste
1 godz. 35 min
Tempuras de légumes et crevettes
25 Min
Ragoût de poulpe méditerranéen
1 godz. 35 min
Mijoté de poulpe à la tomate et à la menthe
1h 10min