![Ravioli ricotta et épinards Ravioli ricotta et épinards](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/a6423f0ce7a1d81936254ab27362cfbb/Derivates/999bdda63a837c69145c87718e8abc7d8875c564.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
La pâte
- 300 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 3 œufs
- 10 g d'huile d'olive
La farce et la sauce
- 130 g de parmesan, en morceaux
- 250 g d'épinards frais
- 1 c. à soupe d'huile d'olive
- 120 g de ricotta
- 1 œuf
- 100 g de beurre, en morceaux
- 5 brins de sauge fraîche
- eau salée, pour la cuisson des ravioli
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3073 kJ / 734 kcal
- Białko
- 32 g
- Węglowodany
- 55 g
- Tłuszcz
- 43 g
Alternatywne przepisy
Pâte à pizza italienne
2 Std. 5 Min
Focaccia italienne
5 Std. 10 Min
Ravioli de légumes
1h
Veggie burger
4 Std. 20 Min
Pains à burgers américains
3 Std. 15 Min
Crêpes aux épinards
1 Std. 25 Min
Galettes de pomme de terre
45min
Arancini mozza, riz et petits pois
1 Std. 40 Min
Bao buns aux radis, carottes et champignons
3 Std.
Soupe ramen aux légumes et tofu
55 min
Ravioli chinois aux champignons
2 Std. 35 Min
Ravioles à la courgette et au poulet
1 Std. 10 Min