![Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/535febc8-2e9f-4ab6-95b8-4e116a9c75d1/Derivates/d485875b-201f-4891-92e5-fd25d6db8f06.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
20
g d'huile végétale
lub 20 g d'huile d'olive - 400 g de carottes, détaillées en bâtonnets (5 cm long, 0.5 cm d'épaisseur)
- Wartości odżywcze
- na 400 g
- Kalorie
- 1293 kJ / 309 kcal
- Białko
- 4 g
- Węglowodany
- 20 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 14.4 g
- Sód
- 240 mg
Alternatywne przepisy
Faire sauter 200 g de carottes en bâtonnets
15 dk
Rissoler 200 g d'aubergine
30 dk
Rissoler 200 g de poireaux
20min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25 dk
Dorer 250 g de poulet en lanières
15 dk
Rissoler 400 g d'aubergines
35min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25 dk
Rissoler 300 g de champignons frais
25 dk
Faire sauter 200 g de poivrons
20min
Faire sauter 400 g de poivrons
25 dk
Rissoler 200 g de courgettes
20min
Faire sauter un mélange de légumes
30 dk