![Faire sauter 200 g de carottes en bâtonnets Faire sauter 200 g de carottes en bâtonnets](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/AE63D304-D899-4283-88D3-B182906DBA6C/Derivates/3d10f37b-af63-496b-a4ae-ecf099663620.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
-
15
g d'huile végétale
lub 15 g d'huile d'olive - 200 g de carottes, détaillées en bâtonnets (5 cm long, 0.5 cm d'épaisseur)
- Wartości odżywcze
- na 200 g
- Kalorie
- 835 kJ / 199 kcal
- Białko
- 2 g
- Węglowodany
- 10 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 1 g
- Błonnik
- 7.2 g
- Sód
- 120 mg
Alternatywne przepisy
Dorer 250 g de dinde en lanières
15min
Faire sauter 400 g de carottes en bâtonnets
20 Min
Rissoler 200 g d'aubergine
30min
Rissoler un mélange de légumes pour une soupe ou un ragoût
25min
Dorer 250 g de poulet en lanières
15min
Rissoler 400 g d'aubergines
35 Min
Faire sauter des poivrons rouges avec des oignons
25min
Rissoler 300 g de champignons frais
25min
Faire sauter 200 g de poivrons
20 Min
Faire sauter 400 g de poivrons
25min
Rissoler 200 g de courgettes
20 Min
Faire sauter un mélange de légumes
30min