Poulet teriyaki 🌶️

Poulet teriyaki 🌶️

4.5 137 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 5 min
2 portions

Składniki

  • 30 g de sauce de soja
  • 20 g de miel
  • 10 g de sucre roux
  • 15 g de vinaigre de riz
  • ½ c. à café de gingembre frais râpé
  • ⅛ c. à café d'épices à chili
  • 35 g de saké
    35 g d'eau
  • 2 hauts de cuisse de poulet, avec peau et os (env. 180 g chaque)
  • 1850 g d'eau
  • 30 g de jus de citron (½ citron)
  • 1 c. à café de fécule de maïs
  • ½ - 1 c. à soupe de graines de sésame grillées
  • 1 ciboule émincée en diagonale
  • ½ piment frais épépiné, émincé en diagonale

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 24 g
Kalorie 1291 kJ / 308.5 kcal
Tłuszcz 15 g
Błonnik 0.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...