Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g di cipolle, a metà o in 4 spicchi in verticale (1-2 cipolle piccole)
- 350 g di patate sbucciate e, se necessario, tagliate a metà
- 6 pizzichi di sale
- 6 pizzichi di pepe bianco macinato
- 1 mazzetto di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- olio extravergine di oliva q.b.
- 4 filetti di pesce spigola (150 g cad.)
- 12 pomodorini ciliegia in quarti
- 16 olive taggiasche denocciolate
- 2 cucchiai di capperi sott'aceto, sciacquati
- 700 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 971.5 kJ / 232.3 kcal
- Białko
- 28.7 g
- Węglowodany
- 20.9 g
- Tłuszcz
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.5 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 1484.7 mg
Alternatywne przepisy
Scaloppine di pollo al limone
40 Min
Bocconcini di pollo in crema di zucchine
35 Min
Pesce al limone con patate e verdure al prezzemolo
40 Min
Salmone al curry con verdure invernali
35 Min
Cosce di pollo stufate al vino bianco e verdure
1h
Merluzzo al pomodoro con verdure
40 Min
Filetti di orata con panure alle olive e zucchine
40 Min
Insalata di salmone con fagiolini, patate e pinoli
50 min.
Insalata di quinoa, pesce spada e verdure
35 Min
Caramelle di pesce con vongole e zucchine
1u. 45min
Filetti di sgombro all'arancia
40 Min
Filetto di branzino con carciofi e ceci
40 Min