Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate

Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate

4.8 84 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
2 porzioni

Składniki

  • 20 g di Parmigiano reggiano
  • 15 g di mandorle pelate
  • 10 fili di erba cipollina fresca sminuzzati
  • 5 rametti di origano fresco le foglioline lavate
  • 3 rametti di timo fresco le foglioline lavate
  • 10 foglie di basilico fresco le foglioline lavate
  • 1 ½ cucchiaino di sale
  • 30 g olio extravergine di oliva
  • 1200 g di acqua
  • 80 g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
    80 g di fagiolini surgelati, a pezzi (2 cm)
  • 150 g di patate pelate e a cubetti (2 cm)
  • 160 g di pasta secca corta formato a piacere (cottura 11-12 minuti)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Białko 16.3 g
Kalorie 2427 kJ / 580 kcal
Tłuszcz 23.9 g
Błonnik 5.4 g
Tłuszcz nasycony 9.1 g
Węglowodany 72.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...