Wersje kompatybilne
Insalata di pasta alle erbe con fagiolini e patate
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 20 g di Parmigiano reggiano
- 15 g di mandorle pelate
- 10 fili di erba cipollina fresca sminuzzati
- 5 rametti di origano fresco, le foglioline lavate
- 3 rametti di timo fresco, le foglioline lavate
- 10 foglie di basilico fresco, le foglioline lavate
- 1 ½ cucchiaino di sale
- 30 g di olio extravergine di oliva
- 1200 g di acqua
-
80
g di fagiolini verdi freschi a pezzi (2 cm)
lub 80 g di fagiolini surgelati a pezzi (2 cm) - 150 g di patate, pelate e a cubetti (2 cm)
- 160 g di pasta secca corta, formato a piacere (cottura 11-12 minuti)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2427 kJ / 580 kcal
- Białko
- 16.3 g
- Węglowodany
- 72.3 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.1 g
- Błonnik
- 5.4 g
Alternatywne przepisy
Pipette primaverili
45 min
Carbonara vegana
30 min
Insalata estiva di mezze penne
35min
Pasta fredda alle verdure
1h
Insalata di pasta con rucola, piselli e pinoli; muffin banana e lamponi (Bimby Friend)
1h
Skyr bowl, arance e frutta secca all'avena
10min
Conchiglie al sugo di cavolfiore in bianco
35min
Trofie al pesto con patate e fagiolini
1h
Virtù teramane
1h
Pasta al pesto con mozzarella e pomodorini confit
30 min
Insalata di fregula con verdure insaporite
1h 10min
Trofie con verdure alle erbe
40 min