Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g Parmesan, in Stücken
- 25 g Pistazien, ungesalzen, geschält
- 1 Knoblauchzehe
- 100 g Zwiebeln, halbiert
- 40 g Butter, in Stücken
- 250 g Brokkoliröschen
- 250 g Risottoreis
- 700 g Wasser
-
2
TL Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
lub 2 Würfel Gemüsebrühe (für je 0,5 l) - 1 - 2 TL Salz
- 2 Prisen Pfeffer
- 3 EL Olivenöl
- 250 g Zucchini, klein, in Scheiben (2 mm)
- Wartości odżywcze
- na 1 Portion
- Kalorie
- 2133 kJ / 510 kcal
- Białko
- 13 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 9 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 1077 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto mit Zucchini
40min
Schnelle Fenchelquiche
40min
Möhren-Kohlrabi-Risotto
25min
Nudeln mit Zucchini-Ricotta-Sauce
30min
Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce
30min
Spinat-Walnuss-Risotto
35min
Kürbisrisotto mit Spinat und Pecannüssen
35min
Pilztopf mit Sonnenweizen
30min
Tagliatelle mit Erbsenpesto und Ei
30min
Burrata mit marinierten Cherry-Tomaten und Pesto-Risotto
45 Min
Gnocchi mit grünem Spargel und Zitronenrahm
35min
Schupfnudeln mit grünem Gemüse in Frischkäse-Sauce
30min