Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce

Pasta Verde - Orecchiette mit cremiger Erbsen-Sauce

4.5 1.2K ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
4 Portionen

Składniki

  • Petersilie abgezupft
    5 Stängel
  • Parmesan in Stücken
    100 g
  • Zwiebel halbiert
    1
  • Knoblauchzehe
    1
  • Olivenöl
    20 g
  • Erbsen, TK aufgetaut
    450 g
  • Wasser und mehr zum Kochen
    150 g
  • Salz und mehr zum Kochen
    ½ TL
  • Pfeffer
    ½ TL
  • Gewürzpaste für Gemüsebrühe, selbst gemacht
    1 geh. TL
    1 Würfel Gemüsebrühe (für 0,5 l)
  • Zitronensaft
    5 g
  • Orecchiette
    400 g
  • Sahne
    200 g
  • Muskat
    3 Prisen

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 793 kcal / 3318 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 97 g
Błonnik 9.7 g
Tłuszcz nasycony 17 g
Sód 670 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...