Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Stuffed Peppers with Rice
- 70 g onions, halved
- 1 garlic clove (opcjonalnie)
- 225 - 340 g ground beef
- 2 slices white bread, cut into pieces
- 30 g mustard
- ½ tsp salt
- 1 tsp paprika, sweet
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 large egg
- 4 mixed bell peppers, red, yellow, orange
- 1220 g water
-
2
heaped tsp vegetable stock paste
lub 2 vegetable stock cubes - 225 g white basmati rice
- 45 g unsalted butter, cut into pieces
- 45 g all-purpose flour
Tomato Sauce
- 1 can crushed tomatoes (approx. 425 g)
- 60 g tomato purée (concentrate)
- ½ tsp salt
- ¼ tsp black pepper, ground
- 1 tsp sugar
- 1 tsp lemon juice
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 5400.7 kJ / 1290.8 kcal
- Białko
- 50.4 g
- Węglowodany
- 252.9 g
- Tłuszcz
- 32.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 14.5 g
- Błonnik
- 75.8 g
- Sód
- 1106.3 mg
Alternatywne przepisy
Loaded Potato Soup
30min
Steamed Turkey Breast with Ricotta, Spinach and Walnut Filling
2h
Shredded Brussels Sprout Salad with Bacon and Cranberries
20min
Rainbow Mediterranean Couscous Salad
1h
Creamy Pea Soup
40min
Avocado Tuna Salad
5 Min
Garlic mushrooms
20min
Grab and Go Breakfast Wrap
30min
Chimichurri Roast Chicken
1h 20min
Chili Lime Steamed Corn
25 Min
Chicken Salad Sandwich
15 Min
Meat Sauce
1 Std. 45 Min