Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Fumet
- 12 langostinos crudos medianos
- 2 dientes de ajo
- 30 g de aceite de oliva virgen extra
-
1
cucharadita de pimentón picante
lub 1 cucharadita de pimentón dulce - 50 g de brandy
- 500 g de agua
Fideuá
- 2 dientes de ajo
- 200 g de cebolla en cuartos
- 50 g de pimiento verde
- 50 g de pimiento rojo
- 50 g de aceite de oliva virgen extra
- 500 g de carrilleras de cerdo (cortadas en 4-6 trozos c/u)
- 1 cucharadita de pimentón dulce
- 100 g de vino blanco
- 250 g de fideos de fideuá
- 1 cucharadita de sal
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 999 kJ / 239 kcal
- Białko
- 10.56 g
- Węglowodany
- 16.62 g
- Tłuszcz
- 14.47 g
- Błonnik
- 1.53 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Arroz caldoso
1h 15 min
Fideuá negra de calamares
45 min
Fideuá de pulpo estofado
1h
Arroz negro de chipirones con verduras
1h 20 min
Fideuá de marisco del senyoret
1h 10 min
Arroz negro cremoso con calamares
40 min
Fideuá de mariscos
45 min
Fideuá con pollo y langostinos
30 min
Arroz con calamares en su tinta
30 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1h 20 min
Arroz con sepia y cigalas
1h
Paella de marisco
50 min