Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pulpo congelado (aprox. 2300-2500 g)
- 300 g de cebolla en cuartos
- 2 dientes de ajo
- 2 ramitas de perejil fresco (hojas y parte del tallo)
- 50 g de aceite de oliva
- ½ cucharadita de pimentón picante
- ½ cucharadita de pimentón dulce
- ½ cucharadita de sal
- 1 - 2 hojas de laurel secas
- 250 g de fideos de fideuá
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 1912 kJ / 457 kcal
- Białko
- 43.4 g
- Węglowodany
- 42 g
- Tłuszcz
- 11.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.9 g
- Błonnik
- 2.4 g
- Sód
- 774.9 mg
Alternatywne przepisy
Pasta con calamares
40min
Marmitako de pulpo
40min
Arroz con pulpitos de playa
1h 5min
Arroz caldoso con mejillones
50 min
Pasta con chipirones y setas al ajillo
25 min
Arroz empurdanés
1 Std.
Arroz con pulpo
45 min
Fideuá negra de calamares
45 min
Arroz meloso con cigalas
45 min
Fideuá de mariscos
45 min
Fideuá negra de sepia y gambas XXL
1 godz. 20 min
Arroz con sepia y cigalas
1 Std.