Pizza alla curcuma con acciughe, fiori di zucca e cipolle

Pizza alla curcuma con acciughe, fiori di zucca e cipolle

4.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
4 fette

Składniki

Impasto alla curcuma
  • di acqua
    370 g
  • di zucchero
    ½ cucchiaino
  • di lievito di birra fresco
    3 g
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di farina manitoba
    200 g
  • di sale
    5 g
  • di curcuma in polvere
    1 cucchiaio
  • di succo di limone
    20 g
Terminare la preparazione
  • di mozzarella per pizza a fette (7-8 mm)
    150 g
  • di cipolla tagliata ad anelli (0,5 cm)
    50 g
  • di pepe nero macinato
    1 - 2 pizzichi
  • olio extravergine di oliva a piacere
  • fiori di zucca puliti
    8
  • filetti di acciuga sott'olio sgocciolati
    8

Wartości odżywcze na 4 fette

Kalorie 1309 kcal / 5477 kJ
Białko 106 g
Tłuszcz 142 g
Węglowodany 333 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 57 g
Sód 2130 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...