Pizza alla curcuma con acciughe, fiori di zucca e cipolle

Pizza alla curcuma con acciughe, fiori di zucca e cipolle

4.6 9 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 3 godz.
4 fette

Składniki

Impasto alla curcuma
  • 370 g di acqua
  • ½ cucchiaino di zucchero
  • 3 g di lievito di birra fresco
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • 200 g di farina manitoba
  • 5 g di sale
  • 1 cucchiaio di curcuma in polvere
  • 20 g di succo di limone
Terminare la preparazione
  • 150 g di mozzarella per pizza a fette (7-8 mm)
  • 50 g di cipolla tagliata ad anelli (0,5 cm)
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • olio extravergine di oliva a piacere
  • 8 fiori di zucca puliti
  • 8 filetti di acciuga sott'olio sgocciolati

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 4 fette

Sód 2130 mg
Białko 106 g
Kalorie 5477 kJ / 1309 kcal
Tłuszcz 142 g
Błonnik 9 g
Tłuszcz nasycony 57 g
Węglowodany 333 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...