Wersje kompatybilne
Pizza alla curcuma con acciughe, fiori di zucca e cipolle
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Impasto alla curcuma
- 370 g di acqua
- 3 g di lievito di birra fresco
- ½ cucchiaino di zucchero
- olio extravergine di oliva q.b.
- 200 g di farina manitoba
- 1 cucchiaio di curcuma in polvere
- 5 g di sale
- 20 g di succo di limone
Terminare la preparazione
- 150 g di mozzarella per pizza a fette (7-8 mm)
- 50 g di cipolla, tagliata ad anelli (0,5 cm)
- olio extravergine di oliva a piacere
- 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato
- 8 fiori di zucca, puliti
- 8 filetti di acciuga sott'olio, sgocciolati
- Wartości odżywcze
- na 4 fette
- Kalorie
- 5477 kJ / 1309 kcal
- Białko
- 106 g
- Węglowodany
- 333 g
- Tłuszcz
- 142 g
- Tłuszcz nasycony
- 57 g
- Błonnik
- 9 g
- Sód
- 2130 mg
Alternatywne przepisy
Focaccia cipolle e zucca
2 Std.
Pizza alle zucchine
1 Std. 45 Min
Pizza vegetariana con Affettatutto Bimby®
3 Std.
Panini della Val Venosta
15h 30min
Patate dolci al forno con salse dip (cetriolini, mango, fagioli neri)
45 Min
Melanzane sorpresa di Mattia Poggi
1h
Focaccia primavera
3 Std.
Focaccia al profumo di timo
1 godz. 55 min
Impasto per pizza di Kamut®
2 Std.
Pizza con salame piccante
2 Std.
Pizza capricciosa
1 godz. 35 min
Pizza margherita (per 1 persona)
1 Std. 30 Min