Roselline prosciutto e formaggio (senza glutine)

Roselline prosciutto e formaggio (senza glutine)

4.7 3 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

  • 200 g di burro a dadini (1-2 cm) e congelato almeno 30 minuti
  • 200 g di farina senza glutine + q.b.
  • 65 g di acqua fredda
  • 1 cucchiaino di sale
  • 2 uova fredde
  • 1000 g di acqua
  • 100 g Gruviera a pezzi (2 cm)
  • 3 rametti di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
  • 200 g di prosciutto cotto a cubetti
  • 60 g di formaggio fresco tipo Quark o ricotta, magro
  • ½ cucchiaino di pepe nero macinato
  • ½ cucchiaino di paprika in polvere, affumicata
  • 30 g di panna fresca liquida
  • erba cipollina fresca tritata, a piacere

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porzione

Sód 1339.5 mg
Białko 17.2 g
Kalorie 2129.1 kJ / 508.9 kcal
Tłuszcz 39 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 22.3 g
Węglowodany 25.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...