Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grissini
- 100 g di Gruviera a pezzi
- 10 g di prezzemolo fresco, le foglioline lavate ed asciugate
- 600 g di acqua
-
10
g di lievito di birra fresco
lub 7 g di lievito di birra disidratato - 200 g di farina di farro + q.b.
- 10 g di olio di oliva
- 1 tuorlo d'uovo
- 1 cucchiaio colmo di semi di cumino
- ½ cucchiaino di sale
Pesto di verdure
- 80 g di Parmigiano Reggiano, a pezzi
-
50
g di foglie di carote (3-4 cm)
lub 50 g di friarielli a pezzi (3-4 cm) - 25 g di dragoncello fresco, le foglie
- 2 spicchi di aglio
- 80 g di mandorle
- 150 g di olio di oliva
- 1 - 2 pizzichi di sale, regolare a piacere
- 1 pizzico di pepe macinato, regolare a piacere
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 1041.8 kJ / 249 kcal
- Białko
- 8.5 g
- Węglowodany
- 13.4 g
- Tłuszcz
- 19 g
- Tłuszcz nasycony
- 4.3 g
- Błonnik
- 2.7 g
- Sód
- 136.6 mg
Alternatywne przepisy
Torta salata pere, noci e Gorgonzola (TM6)
35min
Unicorn fudge
3 Std. 30 Min
Alberelli di sfoglia
1 Std. 30 Min
Apple Cider Old Fashioned
50min
Pane cosacco
16hod.
Baguette francese (TM6)
5h
Arcobaleno tortillas
30min
Pane tartaruga
20u.
Barrette ai cereali e frutta secca
2 Std. 30 Min
Rose di pane ai sapori mediterranei (senza glutine)
1h 45min
Crackers di mais
3 Std.
Stinco di maiale con patate
2h