Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ziemniaków
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji
Składniki
-
75 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
650 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
110 g pora pokrojonego w 2 cm plastry
-
110 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
900 g wody
-
3 kostki bulionu, lub warzywnego, wykonanego w TM3 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM lub warzywnego, wykonanego w TM
-
⅓ - ⅔ łyżeczki soli
-
3 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
75 g śmietany
-
1 ½ łyżki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
¾ pęczka szczypiorku grubo posiekanego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
470.5 mg
Białko
3.2 g
Kalorie
743.9 kJ /
177.8 kcal
Tłuszcz
8.2 g
Błonnik
3.3 g
Tłuszcz nasycony
3.4 g
Węglowodany
24 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z chleba
20 min
Zupa z białych warzyw
45 min
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35 min
Zupa krem z pieczarek
20 min
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45 min
Kartoflanka
55 min
Zupa krem z groszku
40 min
Zupa krem z porów
30 min
Zupa krem z cukinii
25 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35 min
Kremowa zupa ziemniaczana
45 min
Zupa krem z warzyw
35 min