Urządzenia i Akcesoria
Sakiewki ze szpinakiem i serem feta
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
12 sztuk
Składniki
-
20 g cebuli
-
1 ząbek czosnku
-
20 g oliwy z oliwek
-
250 g liści szpinaku, mrożonych rozmrożonych, lekko odciśniętych i rozdzielonych (niezbitych)
-
¼ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
1 płat ciasta francuskiego (225 g)
-
100 g sera typu feta twardego, pokrojonego w kostkę
-
1 jajko roztrzepane
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
222.1 mg
Białko
3.8 g
Kalorie
561.6 kJ /
134.2 kcal
Tłuszcz
8.5 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Węglowodany
10.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
KULINARNE ABC
203 Przepisy
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Rolada schabowa ze szpinakiem i suszonymi pomidorami
1 godz. 20 min
Zielone cannelloni
1 godz. 45 min
Naleśniki z kaszy pęczak ze szpinakiem
55 min
Rolady z nadzieniem serowo-pieczarkowym
1 godz. 10 min
Sałatka brokułowa
30 min
Lasagne brokułowa z łososiem
1 godz. 30 min
Muszle makaronowe faszerowane ricottą i szpinakiem
1 godz. 35 min
Lasagne serowa ze szpinakiem
2 godz. 45 min
Ślimaki na przerwę
2 godz. 15 min
Naleśnikowe wrapy z nadzieniem szpinakowym
1 godz.
Paszteciki śródziemnomorskie
50 min
Cukinia nadziewana kaszą jaglaną
1 godz. 20 min