Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi

Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi

4.3 278 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji

Składniki

  • 2 jajka
  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej grillowanej, odsączonej z zalewy
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 35 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
  • 15 - 20 g rukoli
  • 200 g twarogu koziego (np. rolady), pokrojonego na kawałki
  • 100 g serka kremowego śmietankowego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265.8 kcal / 1111.9 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 490.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...