
Urządzenia i Akcesoria
Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji
Składniki
-
2 jajka
-
100 g czerwonej papryki, konserwowej grillowanej, odsączonej z zalewy
-
10 g oliwy z oliwek
-
35 g skrobi ziemniaczanej
-
20 g mąki pszennej
-
1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
-
15 - 20 g rukoli
-
200 g twarogu koziego (np. rolady), pokrojonego na kawałki
-
100 g serka kremowego śmietankowego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
265.8 kcal /
1111.9 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
490.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WYTRAWNE ROLADY
10 Przepisów
Polska
Polska