Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi

Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi

4.4 272 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 5 godz.
6 porcji

Składniki

  • jajka
    2
  • czerwonej papryki, konserwowej grillowanej, odsączonej z zalewy
    100 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • skrobi ziemniaczanej
    35 g
  • mąki pszennej
    20 g
  • proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej mielonej
    1 łyżeczka
  • soli
    ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ łyżeczki
  • orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
    40 g
  • rukoli
    15 - 20 g
  • twarogu koziego (np. rolady), pokrojonego na kawałki
    200 g
  • serka kremowego śmietankowego
    100 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 265.8 kcal / 1111.9 kJ
Białko 10.6 g
Tłuszcz 20.3 g
Węglowodany 11.1 g
Błonnik 1.2 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 490.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...