Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi
TM6 TM5

Rolada paprykowa z serem kozim, rukolą i orzechami włoskimi

4.4 ( 271 ocen )

Składniki

  • 2 jajka
  • 100 g czerwonej papryki, konserwowej grillowanej, odsączonej z zalewy
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 35 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 g mąki pszennej
  • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej mielonej
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 40 g orzechów włoskich, łuskanych grubo posiekanych
  • 15 - 20 g rukoli
  • 200 g twarogu koziego (np. rolady), pokrojonego na kawałki
  • 100 g serka kremowego śmietankowego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
265.8 kcal / 1111.9 kJ
Białko
10.6 g
Tłuszcz
20.3 g
Węglowodany
11.1 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
490.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy