Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g Dinkelkörner
- 400 g Mehl und etwas mehr zum Bemehlen
- 1 Würfel Hefe (40 g)
- 80 g Wasser
- 1 ½ TL Salz
- 20 g Olivenöl
- 400 g Joghurt, 0,1% Fett
- 1 Ei, verquirlt, zum Bestreichen
- Sesam zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 771 kJ / 184 kcal
- Białko
- 8 g
- Węglowodany
- 30 g
- Tłuszcz
- 4 g
- Błonnik
- 2.8 g
Alternatywne przepisy
Dinkel-Körner-Brötchen
2h
Vollkorn-Brötchen
2h
Buttermilch-Walnuss-Brötchen
1 Std. 15 Min
Joghurtbrötchen mit Sesam und Mohn
14h
Eckbrötchen mit Sonnenblumenkernen
14h
Joghurtbrot
2h
Dinkel-Buttermilch-Brot
2 Std. 30 Min
Buttermilch-Kartoffel-Brot (Zwirbelbrot)
1 Std.
Krustis
3 Std. 30 Min
Joghurtbrötchen
30min
Weizen-Hafer-Brötchen
1 Std. 30 Min
Körnerbrötchen
2 Std. 50 Min