
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g wody
- 500 - 800 g gruszek obranych lub ze skórką, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- Wartości odżywcze
- na 100 g
- Kalorie
- 258 kJ / 62 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 0 g
- Tłuszcz nasycony
- 0 g
- Błonnik
- 3.3 g
- Sód
- 2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze papryki (100-300 g)
15min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 dk
Gotowanie na parze cukinii (200-500 g)
20min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20min
Gotowanie na parze brzoskwiń (300-450 g)
15min
Gotowanie na parze śliwek (200-450 g)
20min
Gotowanie na parze połówek gruszek (200-400 g)
20min
Gotowanie na parze ćwiartek gruszek (200-400 g)
15min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30min
Gotowanie na parze buraków (650-1200 g)
1h 10min
Gotowanie na parze plastrów marchewki (200-500 g)
30min