Masa makowa z białego maku

Masa makowa z białego maku

4.8 36 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 30 min
1530 g

Składniki

  • migdałów, blanszowanych
    100 g
  • białego maku
    500 g
  • suszonych owoców (np. daktyli, moreli, żurawiny), bez pestek (patrz wskazówka)
    100 g
  • mleka
    350 g
  • cukru
    120 g
  • miodu płynnego
    80 g
  • wiórków kokosowych
    30 g
  • kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
    30 g
  • rodzynek
    100 g
  • kandyzowanej skórki pomarańczowej
    120 g
  • kardamonu, mielonego
    1 łyżeczka
  • aromatu waniliowego (patrz wariant)
    ½ - 1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 342 kcal / 1431 kJ
Białko 8.8 g
Tłuszcz 19.4 g
Węglowodany 38.8 g
Błonnik 8.2 g
Tłuszcz nasycony 3.5 g
Sód 29.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...