Sommergalette

Sommergalette

4.1 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
4 Portionen

Składniki

Mürbteig
  • Buchweizen
    100 g
  • Weizenmehl, glatt etwas mehr für die Arbeitsfläche
    200 g
  • Salz
    1 TL
  • schwarzer Pfeffer, frisch gemahlen
    ½ TL
  • Butter kalt, in Würfeln
    75 g
  • Wasser kalt
    100 g
Petersilien-Hummus
  • Petersilie Blättchen abgezupft (40 g)
    1 Bund
  • Kichererbsen aus der Dose und 5 EL Kichererbsenwasser
    150 g
  • Knoblauchzehen
    2
  • Salz
    ½ TL
Belag und Fertigstellung
  • Tomaten gemischt
    200 g
  • Zucchini
    80 g
  • Pfirsich
    ½
    ½ Nektarine
  • Thymian, frisch
    3 Zweiglein
  • Olivenöl zum Beträufeln
  • Fleur de Sel

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 478 kcal / 1998 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 18 g
Węglowodany 66 g
Błonnik 7 g
Tłuszcz nasycony 10 g
Sód 612 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...