Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sauce
- 1 ½ oz tamari sauce
- 2 oz mirin
- 1 - 2 tsp grated fresh ginger, to taste
Rice, Veggies and Egg
- 10 oz long-grain white rice
- 35 oz water
- 3 oz carrots, sliced on the bias
- 2 oz sugar snap peas, cut on the bias
- 4 large eggs
- ½ tsp salt
- ½ tsp white pepper
- 4 green onions, cut on a bias
- ½ oz cilantro leaves, chopped
Sauté
- 1 oz sesame oil
- 1 garlic clove, sliced
-
2
oz Chinese sausage, precooked, diced (⅛ in.)
(opcjonalnie)
lub 2 oz salami, diced (⅛ in.) (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1464 kJ / 350 kcal
- Białko
- 11 g
- Węglowodany
- 49 g
- Tłuszcz
- 11 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Błonnik
- 1 g
- Sód
- 875 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cauliflower "Fried" Rice
40 min
Chicken with Creamy Vegetable Sauce
50min
Sweet and Sour Pork Ribs (TM5 Metric)
30 min
Asian-Style Rice with Eggs and Vegetables
30 min
Mushroom Stroganoff
30 min
Beef Stroganoff
1h
Chicken Adobo
1 Std. 25 Min
Asian Rice and Vegetable Sauté (TM6)
45min
Pasta Primavera
50min
Cashew Chicken Stir Fry
30 min
Sweet and Sour Pork Ribs (TM5/6 Metric)
30 min
Asparagus with Cashew Cream
20 min