Asian-Style Sautéed Rice

Asian-Style Sautéed Rice

3.5 4 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 portions

Składniki

Sauce
  • tamari sauce
    1 ½ oz
  • mirin
    2 oz
  • grated fresh ginger to taste
    1 - 2 tsp
Rice, Veggies and Egg
  • long-grain white rice
    10 oz
  • water
    35 oz
  • carrots sliced on the bias
    3 oz
  • sugar snap peas cut on the bias
    2 oz
  • large eggs
    4
  • salt
    ½ tsp
  • white pepper
    ½ tsp
  • green onions cut on a bias
    4
  • cilantro leaves chopped
    ½ oz
Sauté
  • sesame oil
    1 oz
  • garlic clove sliced
    1
  • Chinese sausage (opcjonalnie) precooked, diced (⅛ in.)
    2 oz
    2 oz salami, precooked, diced (⅛ in.)

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Sód 875 mg
Białko 11 g
Kalorie 1464 kJ / 350 kcal
Tłuszcz 11 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 3 g
Węglowodany 49 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...