Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g extra virgin olive oil
- 30 - 40 g raisins
- 80 g blanched almonds
- 150 g onions, cut in quarters
- 1 garlic clove
-
300
g plum tomatoes, peeled (see tip)
lub 300 g canned whole tomatoes, drained - 1 whole chicken (approx. 750 g), cut in bite-size pieces
- ½ tsp yellow food colouring powder (paella colorant) (opcjonalnie)
- 2 tsp mixed spices (cumin, paprika, coriander, nutmeg, ginger, cinnamon)
- 2 tsp salt
- 2 - 3 pinches freshly ground pepper
- 250 g couscous
- 500 g water
- 1 dash extra virgin olive oil
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2100 kJ / 503 kcal
- Białko
- 37 g
- Węglowodany
- 38 g
- Tłuszcz
- 23 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta salad with tuna and basil vinaigrette
30 min
Fish and Zucchini
35 Min
Spelt and chicken salad
1h 15 min
Lemon Rosemary Chicken and Rice
55min
Meaballs with Tomato Sauce
55min
Tuna empanada
1 Std. 20 Min
Bamia (Okra Lamb Stew)
1 Std. 50 Min
Creamy mustard chicken stew
40 Min
Lemon chicken
50 min
Steamed Salmon and Veggies with Yellow Rice
35 Min
Salmon and coleslaw filling for sandwiches
15 Min
Tuna and Avocado Salad with Fermented Onions (with Cutter)
20 Min